Desert gogosi cu mere si iaurt

de cristinutanicolita in Dulciuri, 5 Noi 2020 | 5212 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • 1 cana de iaurt
  • 3 lng zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • Faina cât cuprinde
  • Zahar pudra
  • Sos de ciocolata
  • Ulei pt prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi cu mere si iaurt:

Intr-un castron se bat ouăle cu un praf de sare. 

Merele se curata, se spala și se dau pe răzătoare.

Se adaugă pe rand, zaharul, iaurtul, merele, esenta, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie și faina cât sa iasă o compoziție mai groasă decât cea de chec și se omogenizează bine. 

Se pune uleiul la incins. 

Cu ajutorul unei linguri se ia din compoziție și se formează gogoșile care se pun la prăjit în ulei. Se rumenesc frumos pe ambele părți. 

Se scot pe servetele de hârtie pt a absori surplusul de ulei. 

Se servesc cu zahar pudra sau sos de ciocolata. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu mere si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Lau 1

11.11.2020, 19:13

TatianaGht 1

03.12.2020, 15:35

nu ai scris "ou" la ingrediente , cum faci sa le bati in castron? le bati pe ale tale? hahahha

Rahela Velicu 1

04.01.2021, 19:11

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine